Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Σήμερα θα φτιάξουμε Χωρίς Ζύμωμα Ψωμί Ψυγείου! Από τις πιο εύκολες συνταγές, είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψετε. Δεν θέλει ζύμωμα, θα μου πείτε έχουμε φτιάξει ψωμί χωρίς ζύμωμα. Αυτό εδώ είναι λίγο διαφορετικό, δεν περιμένεις μια νύχτα την ζύμη.

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Κάνουμε την ζύμη 1-2 φορές την εβδομάδα και έχουμε πάντα ψωμί. Η ζύμη διατηρείται στο ψυγείο και ψήνουμε κάθε μέρα το ψωμί μας.

Πάμε να φτιάξουμε βήμα – βήμα το ψωμί ψυγείου χωρίς ζύμωμα.

Υλικά

600 γρ χλιαρό νερό ή 3 κούπες

7 γρ ξηρή μαγιά ή 1 φακελάκι

940 γρ αλεύρι ή 6 ½  κούπες

10 γρ αλάτι ή 1 κ.γ

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε, απλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να γίνει μια ζύμη που κολλάει. Σκεπάζουμε το μπολ χωρίς να το κλείσουμε τελείως να παίρνει αέρα. Το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Αν δεν χρησιμοποιήσουμε την ζύμη την βάζουμε στο ψυγείο μόλις φουσκώσει. Η ζύμη κολλάει γι αυτό αλευρώνουμε τα χέρια μας πριν πιάσουμε την ζύμη. Πάνω σε λαδόκολλα δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στο ψωμί μας (έχουμε πάντα δίπλα το αλεύρι μας βοηθάει όταν κολλάει η ζύμη). Σκεπάζουμε το ψωμί με λαδόκολλα και αφήνουμε 30-40 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200-220 βαθμούς . Και βάζουμε κάτω στον φούρνο ένα ταψί με λίγο ζεστό νερό.

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Στην μεσαία σχάρα βάζουμε το ψωμί σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Μετά τα 10 λεπτά αφαιρούμε το νερό από τον φούρνο και την λαμαρίνα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα το ψωμί μας. Τελειώνουμε δηλαδή το ψήσιμο του ψωμιού στην λαδόκολλα στη σχάρα.

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Έτσι παίρνει τέλειο ροδοκόκκινο ομοιόμορφο χρώμα πάνω κάτω.

Μυστικά

Η συνταγή λέει διατηρείται 2 εβδομάδες στο ψυγείο, εγώ είχα 3 μέρες την ζύμη στο ψυγείο και ήταν τέλεια.

Όταν μείνει στο ψυγείο μπορείτε να κόβετε με το ψαλίδι όση ζύμη θέλετε.

Μην προσθέσετε άλλο αλεύρι απλά μόνο λίγο στο πλάσιμο.

Αφήνετε το ψωμί να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου δεν  το σκεπάζετε.

Ψωμί Ψυγείου Εύκολο Χωρίς Ζύμωμα

Καλή όρεξη elpidas little corner !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι