Η σημερινή συνταγή μου, θα σας ξετρελάνει όπως εμάς. Η συνήθεια που έγινε λατρεία, σίγουρα θα γίνει και δική σας. Σε λίγα λεπτά τελειώνεις και απολαμβάνεις. Οι φωτογραφίες είναι πολλές τα υλικά λίγα.
Πάμε στην κουζίνα μου, να τα φτιάξουμε παρέα, Πίτες στο τηγάνι.
Πίτες στο τηγάνι
Ελάχιστα υλικά, ατέλειωτες παραλλαγές για όλα τα γούστα !
Εργαλεία
- Αντικολλητικό Τηγάνι
- Μπολ
- Ξύλινη Κουτάλα
- Πλάστης ξύλινος
Συστατικά
- 130 γρ Αλεύρι Κούλα
- 60 γρ Νερό
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- ½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μόλις μαζευτεί η μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο.
- Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ζυμώνουμε και τη χωρίζουμε στα τέσσερα.
- Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το ζυμάρι και το γεμίζουμε. Μέσα μπορούμε να βάλουμε τα πάντα ότι έχουμε στο ψυγείο.
- Κλείνουμε το Πιτένιο μου και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
- Σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Έτσι απλά γεμίζουμε και ψήνουμε τα Πιτένια ή απλά σκέτη πίτα σαν σάντουιτς. Διάφορα σχήματα και μεγέθη με πάρα πολλές παραλλαγές.
- Γλυκιά με φέτα ή ανθότυρο με μέλι.
- Ακόμα και πίτσα ψήνουμε αμέσως στη λαδόκολλα στους 230 βαθμούς 9-10 λεπτά.
Έξυπνα Μυστικά
Καλή Όρεξη !!
Αυτή την συνταγή την αφιερώνω σε ένα λατρεμένο μου πρόσωπο που αγαπούσε το ζυμάρι όσο και εγώ.
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 149.77kcal | Υδατάνθρακες: 25.08g | Πρωτεΐνη: 3.36g | Λιπαρά: 3.82g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.53g | Φυτικές Ίνες: 0.88g | Σάκχαρα: 0.09g