Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Πίτες στο τηγάνι
Ελάχιστα υλικά, ατέλειωτες παραλλαγές για όλα τα γούστα !
5
από
7
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Ζύμες
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Γρήγορες Συνταγές
Επίπεδο Δυσκολίας:
Εύκολη
Prep Time:
20
minutes
minutes
Cook Time:
15
minutes
minutes
Total Time:
35
minutes
minutes
Μερίδες:
4
Calories:
149.77
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Αντικολλητικό Τηγάνι
Μπολ
Ξύλινη Κουτάλα
Πλάστης ξύλινος
Ingredients
130
γρ
Αλεύρι Κούλα
60
γρ
Νερό
1
κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
κ.γ.
Μπέϊκιν Πάουντερ
½
κ.γ.
Αλάτι Μεσολογγίου
Instructions
Απλά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τέλος ρίχνουμε λίγο - λίγο χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μια μπάλα. Μόλις μαζευτεί η μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο.
Προσθέτουμε λίγο αλεύρι ζυμώνουμε και τη χωρίζουμε στα
τέσσερα
.
Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο το ζυμάρι και το γεμίζουμε. Μέσα μπορούμε να βάλουμε τα πάντα ότι έχουμε στο ψυγείο.
Κλείνουμε το Πιτένιο μου και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Έτσι απλά γεμίζουμε και ψήνουμε τα Πιτένια ή απλά σκέτη πίτα σαν σάντουιτς. Διάφορα σχήματα και μεγέθη με πάρα πολλές παραλλαγές.
Γλυκιά με φέτα ή ανθότυρο με μέλι.
Ακόμα και πίτσα ψήνουμε αμέσως στη λαδόκολλα στους 230 βαθμούς 9-10 λεπτά.
Notes
Καλή Όρεξη !!
Αυτή την συνταγή την αφιερώνω σε ένα λατρεμένο μου πρόσωπο που αγαπούσε το ζυμάρι όσο και εγώ.
Nutrition
Θερμίδες:
149.77
kcal
|
Υδατάνθρακες:
25.08
g
|
Πρωτεΐνη:
3.36
g
|
Λιπαρά:
3.82
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
0.53
g
|
Φυτικές Ίνες:
0.88
g
|
Σάκχαρα:
0.09
g