Και αφού φτιάξαμε τα Μελομακάρονα ήρθαν και οι κουραμπιέδες. Αυτά τα τέλεια άσπρα μπαλάκια που λιώνουν στο στόμα. Έτσι και φας ένα δεν σταματάς θέλεις να αδειάσεις την πιατέλα.
Πάμε στην κουζίνα μου να τους φτιάξουμε μαζί Κουραμπιέδες elpidas little corner !
Κουραμπιέδες elpidas little corner
Γίνονται πανεύκολα είναι κουκλίστικα και τόσο νόστιμα !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Μίξερ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
- Σπάτουλα
- Αντικολλητικό Τηγάνι
Συστατικά
- 500 γρ Βούτυρο
- 5 κούπες Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα Αμύγδαλα άψητα
- ½ κούπα Άχνη Ζάχαρη
- 2 Κρόκους Αυγού
- 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
- Άχνη Ζάχαρη
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και μετά τα σπάμε στο μούλτι.
- Τα ψιλοκόβουμε όπως μας αρέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.
- Περίπου 15 λεπτά να γίνει μια κρέμα βελούδινη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
- Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο μέχρι δούμε ότι έχουμε μια βουτυράτη ζύμη.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
- Μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Αφού ψηθούν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Έξυπνα Μυστικά
Το βούτυρο θέλει πολύ καλό χτύπημα και δε ζυμώνουμε πολύ ώρα.
Η ζύμη μας είναι μαλακή και βουτυράτη όχι σφιχτή.
Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί μετά σφίγγουν.
Το βούτυρο με το φυτικό λίπος τα κάνει πιο ελαφριά (για εμένα).
Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή !!
Γλυκές χαρούμενες γιορτές με χαμόγελα καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 123.71kcal | Υδατάνθρακες: 11.17g | Πρωτεΐνη: 1.75g | Λιπαρά: 8.2g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.44g | Φυτικές Ίνες: 0.57g | Σάκχαρα: 2.74g
Προσωπική σημείωση