Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και μετά τα σπάμε στο μούλτι.
Τα ψιλοκόβουμε όπως μας αρέσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το βούτυρο με την άχνη μέχρι να ασπρίσει.
Περίπου 15 λεπτά να γίνει μια κρέμα βελούδινη και μετά προσθέτουμε τους κρόκους.
Μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο μέχρι δούμε ότι έχουμε μια βουτυράτη ζύμη.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.
Μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφού ψηθούν αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Notes
Το βούτυρο θέλει πολύ καλό χτύπημα και δε ζυμώνουμε πολύ ώρα.Η ζύμη μας είναι μαλακή και βουτυράτη όχι σφιχτή.Όταν βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί μετά σφίγγουν.Το βούτυρο με το φυτικό λίπος τα κάνει πιο ελαφριά (για εμένα).Παλιά και δοκιμασμένη συνταγή !!Γλυκές χαρούμενες γιορτές με χαμόγελα καλή επιτυχία elpidas little corner !!