Κοτόπουλο ξαπλωτό

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Όταν κάποιος φάει το ξαπλωτό κοτόπουλο μου, ακούω τα καλύτερα σχόλια, κλέβει την παράσταση στο τραπέζι. Είναι παλιά συνταγή το κοτόπουλο γίνεται ζουμερό, η σάλτσα από πάνω αλλάζει την γεύση του και το κάνει μοναδικό.

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Χαίρομαι πολύ που θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου, γιατί είναι από τις αγαπημένες μας μόλις την φτιάξετε σίγουρα θα γίνει και δική σας.

Υλικά

1 κοτόπουλο (2 κιλά περίπου)

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

πάπρικα

μιξ μπαχαρικών για κοτόπουλο

Για την σος

½ κούπα  ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο ανάμεικτα

2 κ.σ μουστάρδα

¼  κούπας χυμό λεμονιού (ανάλογα πόσο ξινό σας αρέσει)

Ξύσμα λεμονιού

Ρίγανη

Κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες

Λέμε στον κρεοπώλη να μας ανοίξει το κοτόπουλο από την πλευρά του στήθους, να χαράξει τα χοντρά σημεία και να το χτυπήσει να έχει το ίδιο πάχος.

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο και κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ, αν βιαζόμαστε το αφήνουμε για 1-2 ώρες και το βγάζουμε μισή ώρα πριν το ψήσουμε, να πάρει θερμοκρασία δωματίου.

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Ψήνουμε το κοτόπουλο στα κάρβουνα και αν δεν έχετε στην κουζίνα στη σχάρα, από κάτω βάζετε ένα ταψί με νερό στους 200-220 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το κοτόπουλο το βάζουμε σε μια πιατέλα το σκεπάζουμε και αφήνουμε για 15 λεπτά και συνεχίζουμε με την σος.

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Βάζουμε σε ένα βάζο το λάδι, το λεμόνι και την μουστάρδα και τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα, περιχύνουμε το κοτόπουλο και τελειώνουμε με το ξύσμα λεμονιού, την ρίγανη και το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Κοτόπουλο ξαπλωτό

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι