«Ταξιδιάρα» Καρμπονάρα

Καρμπονάρα

Σήμερα σας παρουσιάζω μια Καρμπονάρα που έκανα ειδικά για τον Νικόλα και την Έλενα, δύο παιδιά που έχουν ένα πραγματικά αξιοζήλευτο ταξιδιωτικό Blog, το travelen.eu.

Η γνωριμία μου με το Travelen έγινε πριν λίγο καιρό και αυτό που με ενθουσίασε είναι η οργάνωση του blog, το μεράκι των παιδιών και πως μέσα από τις συνταγές ταξιδεύουνε σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Έτσι και σήμερα θα ταξιδέψουμε στην γειτονική Ιταλία, μέσα από το πιο διάσιμο πιάτο της. Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει, μιλάμε για την αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα, χωρίς κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.

Σε όλους είναι γνωστή η Καρμπονάρα, λίγοι όμως ξέρουν την ιστορία της. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την γέννηση του πιάτου. Η πρώτη υποστηρίζει ότι η καρμπονάρα εφευρέθηκε από έναν μάγειρα που ήταν μέλος των Καρμπονάριων, μιας ομάδας Ιταλών Επαναστατών που έδρασαν στο τέλος του 18ου αιώνα. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι η καρμπονάρα δημιουργήθηκε από ανθρώπους, που πηγαίνουν στο δάσος να φτιάξουν κάρβουνο (κάρβουνο-καρμπόνε). Ας μη μένουμε στην ιστορία, πάμε να φτιάξουμε την Ιταλική αυθεντική Καρμπονάρα, του Antonio Carluccio.

Δείτε τη συνταγή στο blog των παιδιών, εδώ!

https://travelen.eu/

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Σχόλια (2)

  • Arina Paraskevopoulou 8 μήνες ago Απάντηση

    Hi Καλησπέρα μήπως γνωρίζετε αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με το Ελληνικό πρωινό και γενικά να έχει μια γνώση στο πρωινό κ στα γλυκά κ στις πίτες..που πρέπει να απευθυνθεί?

    Elpida 8 μήνες ago Απάντηση

    Καλησπέρα θα θέλατε να μου πείτε με περισσότερες λεπτομέρειες τι ακριβώς σας ενδιαφέρει; Σας έχω στείλει και e-mail.

Γράψτε κάτι