Πολλές φορές σκέφτομαι να δοκιμάσω κάτι και όταν μπω στην κουζίνα μου και με ενθουσιάσει το αποτέλεσμα, χαίρομαι σαν μικρό παιδί. Αυτό το γλυκό που έφτιαξα είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου και ακόμα καλύτερο. Είναι γλυκό όσο μου αρέσει και ελαφρύ τόσο ώστε να μπορείς να φας και δεύτερο κομμάτι. Θέλω πολύ να το δοκιμάσετε και να μου γράψετε τις εντυπώσεις σας.
Ελάτε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε ένα διαφορετικό Ελληνικό Τσίζκεικ με Μέλι και Κανέλα.
Ελληνικό Τσίζκεικ με Μέλι και Κανέλα
Πως γίνεται κάτι τόσο απλό και εύκολο να είναι τόσο νόστιμο !
Εργαλεία
- Μακρόστενη φόρμα Κέικ (10 χ 32 εκ.)
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Μπολ
- Πολυκόφτης (Μούλτι)
Οδηγίες
Για τη βάση
- Βάζουμε στον μουλτι τα μελομακάρονα και τα αλέθουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο να ενσωματωθεί.
- Βάζουμε λαδόκολλα στην φόρμα και απλώνουμε το μείγμα με τα μελομακάρονα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
- Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά -σιγά το ανθότυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τελείωμα
- Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.
Έξυπνα Μυστικά
Ξέρω ότι δύσκολα περισσεύουν μελομακάρονα, αν σας περίσσεψαν δοκιμάστε το. Αν όχι μπορείτε να βάλετε digestive, ίσως χρειαστεί περισσότερο βούτυρο, γιατί τα μελομακάρονα είναι σιροπιασμένα.
Αν δεν έχετε στενόμακρη φόρμα βάλτε οποία φόρμα έχετε ή αντικολλητικό ταψί.
Αντί για λιμοντσέλο βάζετε οποίο λικέρ έχετε.
Παραλείπετε το λικέρ αν φάνε μικρά παιδιά και βάζετε μόνο τον χυμό.
Καλή επιτυχία, περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !