Βάζουμε στον μουλτι τα μελομακάρονα και τα αλέθουμε, προσθέτουμε και το βούτυρο να ενσωματωθεί.
Βάζουμε λαδόκολλα στην φόρμα και απλώνουμε το μείγμα με τα μελομακάρονα και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα
Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά, την άχνη ζάχαρη και την βανίλια, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά -σιγά το ανθότυρο και τα υπόλοιπα υλικά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μελομακάρονα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας και πως ψήνει.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για τελείωμα
Ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με μέλι και κανέλα.
Notes
Ξέρω ότι δύσκολα περισσεύουν μελομακάρονα, αν σας περίσσεψαν δοκιμάστε το. Αν όχι μπορείτε να βάλετε digestive, ίσως χρειαστεί περισσότερο βούτυρο, γιατί τα μελομακάρονα είναι σιροπιασμένα.Αν δεν έχετε στενόμακρη φόρμα βάλτε οποία φόρμα έχετε ή αντικολλητικό ταψί.Αντί για λιμοντσέλο βάζετε οποίο λικέρ έχετε.Παραλείπετε το λικέρ αν φάνε μικρά παιδιά και βάζετε μόνο τον χυμό.Καλή επιτυχία, περιμένω τα σχόλια και τις φωτογραφίες σας !