Νομίζω όλοι θα λατρέψετε την σημερινή συνταγή μου όπως και εγώ! Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάτι χωρίς να το ακουμπήσετε σχεδόν καθόλου. Μια ζύμη που στην αρχή θα πείτε σίγουρα τι είναι αυτό;; Το αποτέλεσμα όμως θα σας ξετρελάνει! Το μόνο που θέλει η συνταγή είναι υπομονή γιατί το ζυμάρι θέλει τον χρόνο του. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα ;
Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα
Μπαγκέτα χωρίς ζύμωμα ναι !
Εργαλεία
- Λαμαρίνα
- Ξύλινη Κουτάλα
- Μπολ
- Σπάτουλα
Συστατικά
- 500 γρ Αλεύρι Κούλα
- 1½ κούπα Νερό χλιαρό
- ¼ κ.σ. Ξηρή Μαγιά
- 1½ κ.γ. Αλάτι Μεσολογγίου
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τέλος το νερό, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
- Κλείνουμε το μπολ και το ξεχνάμε για 12 ώρες, βολεύει να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ.
- Το πρωί αδειάζουμε με μια σπάτουλα το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Αν κάνουμε ψωμί το αφήνουμε όπως είναι αν κάνουμε μπαγκέτες το κόβουμε στα 2-4 κομμάτια.
- Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια με ελάχιστο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει.
- Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και αφήνουμε 1-1 ½ ώρα να φουσκώσουν.
- Βάζουμε το ψωμί σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή γάστρα ελαφρώς αλευρωμένη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο 230-250 βαθμούς και ένα πυρέξ με νερό κάτω - κάτω.
- Κόβουμε τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζουμε με νερό.
- Μετά από 5 λεπτά ψεκάζουμε πάλι με νερό, μετά από 10 λεπτά ξανά ψεκάζουμε.
- Σε 15 λεπτά περίπου οι μπαγκέτες έχουν ψηθεί.
- Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν και έχουμε έτοιμες σπιτικές μπαγκέτες!!
Αν κάνω κλασσικό ψωμί
- Το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 230-250 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά.
- Και χωρίς καπάκι 15 λεπτά ακόμα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Έξυπνα Μυστικά
Και όλα αυτά Χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε την, Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 455.81kcal | Υδατάνθρακες: 95.49g | Πρωτεΐνη: 13.01g | Λιπαρά: 1.25g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.2g | Φυτικές Ίνες: 3.44g | Σάκχαρα: 0.34g
Προσωπική σημείωση