Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα
Μπαγκέτα χωρίς ζύμωμα ναι !
5
από
2
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Ψωμί
Cuisine:
Γαλλική
Keyword:
Χωρίς Ζύμωμα
Επίπεδο Δυσκολίας:
Εύκολη
Prep Time:
2
ώρες
ώρες
Cook Time:
30
minutes
minutes
Ωρίμανση ζύμης:
12
ώρες
ώρες
Total Time:
14
ώρες
ώρες
30
minutes
minutes
Μερίδες:
4
μπαγκέτες
Calories:
455.81
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Λαμαρίνα
Ξύλινη Κουτάλα
Μπολ
Σπάτουλα
Ingredients
500
γρ
Αλεύρι Κούλα
1½
κούπα
Νερό
χλιαρό
¼
κ.σ.
Ξηρή Μαγιά
1½
κ.γ.
Αλάτι Μεσολογγίου
Instructions
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τέλος το νερό, ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι.
Κλείνουμε το μπολ και το ξεχνάμε για 12 ώρες, βολεύει να το κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ.
Το πρωί αδειάζουμε με μια σπάτουλα το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Αν κάνουμε ψωμί το αφήνουμε όπως είναι αν κάνουμε μπαγκέτες το κόβουμε στα 2-4 κομμάτια.
Τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια με ελάχιστο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και αφήνουμε 1-1 ½ ώρα να φουσκώσουν.
Βάζουμε το ψωμί σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή γάστρα ελαφρώς αλευρωμένη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο 230-250 βαθμούς και ένα πυρέξ με νερό κάτω - κάτω.
Κόβουμε τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζουμε με νερό.
Μετά από 5 λεπτά ψεκάζουμε πάλι με νερό, μετά από 10 λεπτά ξανά ψεκάζουμε.
Σε 15 λεπτά περίπου οι μπαγκέτες έχουν ψηθεί.
Αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν και έχουμε έτοιμες σπιτικές μπαγκέτες!!
Αν κάνω κλασσικό ψωμί
Το ψωμί το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 230-250 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά.
Και χωρίς καπάκι 15 λεπτά ακόμα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει.
Notes
Και όλα αυτά Χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε την, Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα !!
Nutrition
Θερμίδες:
455.81
kcal
|
Υδατάνθρακες:
95.49
g
|
Πρωτεΐνη:
13.01
g
|
Λιπαρά:
1.25
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
0.2
g
|
Φυτικές Ίνες:
3.44
g
|
Σάκχαρα:
0.34
g