Ψωμί και Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Ψωμί και Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Νομίζω όλοι θα λατρέψετε την σημερινή συνταγή μου όπως και εγώ! Ψωμί χωρίς ζύμωμα ναι! Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε κάτι χωρίς να το ακουμπήσετε σχεδόν καθόλου. Μια ζύμη που στην αρχή θα πείτε σίγουρα τι είναι αυτό;; Το αποτέλεσμα όμως θα σας ξετρελάνει!  Το μόνο που θέλει η συνταγή είναι υπομονή γιατί το ζυμάρι θέλει τον χρόνο του. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε Ψωμί και Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα ;

Ψωμί μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Υλικά

4 κούπες αλεύρι (500 γρ περίπου)

¼  κ.σ ξερή μαγιά

1 ½  κ.γ αλάτι

πρέζα ζάχαρη

1 ½  κούπα χλιαρό νερό (330 γρ περίπου)

(συνταγή που βρήκα από το youtube)

Εκτέλεση

Βάζω σε ένα τάπερ όλα τα υλικά και τέλος το νερό ανακατεύω με ένα ξύλινο κουτάλι. Κλείνω το τάπερ και το ξεχνάω για 12-14 ώρες, βολεύει να το κάνετε από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί αδειάζω με μια σπάτουλα το ζυμάρι σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Αν κάνω ψωμί το αφήνω όπως είναι αν κάνω μπαγκέτες το κόβω στα 2-4 κομμάτια. Τα πλάθω σε μπαστουνάκια με ελάχιστο αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει.

Ψωμί μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Σκεπάζω με μια λαδόκολλα και αφήνω 1-1 ½  ώρα να φουσκώσουν. Βάζω το ψωμί σε μια μαντεμένια κατσαρόλα ή γάστρα  ελαφρώς αλευρωμένη. Προθερμαίνω τον φούρνο 230-250 βαθμούς και ένα πυρέξ με νερό κάτω – κάτω.

Κόβω τις μπαγκέτες με ένα ψαλίδι κουζίνας και τις ψεκάζω με νερό. Μετά από 5 λεπτά ψεκάζω πάλι με νερό, μετά από 10 λεπτά ξανά ψεκάζω. Σε 15 λεπτά περίπου οι μπαγκέτες έχουν ψηθεί και είναι έτσι.

Ψωμί μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Αφήνω πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν και έχω έτοιμες σπιτικές μπαγκέτες!!

Το ψωμί το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 230-250 βαθμούς σκεπασμένο για 30 λεπτά. Και χωρίς καπάκι 15 λεπτά ακόμα αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.

Ψωμί μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

Και όλα αυτά Χωρίς Ζύμωμα δοκιμάστε τα, Ψωμί και Μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα !!

Ψωμί μπαγκέτα Χωρίς Ζύμωμα

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι