Πρασόπιτα με Φέτα

Πρασόπιτα με Φέτα

Η πρασόπιτα σίγουρα είναι μια πίτα που αγαπάνε πολλοί, είναι από τις πιο γνωστές πίτες μαζί με την τυρόπιτα και την σπανακόπιτα. Έχω φτιάξει πολλές φορές με διάφορους τρόπους πρασόπιτα, δοκίμασα με λίγα υλικά απλή και νόστιμή έτσι την ήθελα.

Πρασόπιτα με Φέτα

Και μαντέψτε όπως πάντα δεν με απογοήτευσε η πίτα μου, έγινε όπως ακριβώς την ήθελα. Πάμε στην κουζίνα μου να φτιάξουμε την φτιάξουμε μαζί να ανοίξουμε παρέα τα φύλλα.

Υλικά ζύμης

550 γρ αλεύρι για πίτες

250 γρ περίπου νερό

2 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ ξύδι

½ κ.σ αλάτι

Ενδιάμεσα και επάνω

¾ κούπας ελαιόλαδο

Υλικά γέμισης

6 πράσα(το άσπρο μέρος)

200 γρ κατσικίσια φέτα

2-3 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά περίπου.

Πρασόπιτα με Φέτα

Κόβουμε και πλένουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουνε βραστό νερό τα ανακατεύουμε και στραγγίζουμε. Αφού στραγγίσουν και κρυώσουν τα πράσα προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Πρασόπιτα με Φέτα

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. λάδι για 10 λεπτά περίπου, αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα. Λαδώνουμε το ταψί  ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί, λαδώνουμε και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε την μισή γέμιση. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέσα σουρωτά, λαδώνουμε πάντα κάθε φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.

Πρασόπιτα με Φέτα

Ανοίγουμε το πέμπτο φύλλο λαδώνουμε και γυρνάμε το φύλλο που προεξέχει, τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο μπαίνει σουρωτό και σαν καπάκι, χαράζουμε, λαδώνουμε και ψεκάζουμε με ελάχιστο νερό.

Πρασόπιτα με Φέτα

Πρασόπιτα με Φέτα

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 50 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας.

Πρασόπιτα με Φέτα

Μυστικά

Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα, μπορείτε να προσθέσετε ένα λουκάνικο.

Μπορείτε να φτιάξετε δύο μικρά ταψιά, αν δυσκολεύεστε με το άνοιγμα των φύλλων.

Αφήστε την πίτα αφού ψηθεί στην κουζίνα για δέκα λεπτά, με μισάνοιχτη πόρτα.

Η πίτα όταν μείνει σε σχάρα να κρυώσει μένει πιο τραγανή.

Καλή Επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι