Black Forest

Black Forest

Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι η Black Forest, λατρεύω τα κεράσια γι’ αυτό μου αρέσουν πολύ και στα γλυκά. Θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου συνταγή είναι πολύ ελαφριά, και πολύ εύκολη τώρα που τα κεράσια είναι στα καλύτερα τους απολαύστε τα.

Black Forest

Πάμε στη κουζίνα μου να φτιάξουμε την πειραγμένη πεντανόστιμη Black Forest μου, κρατήστε την συνταγή για το παντεσπάνι είναι ζουμερό ελαφρύ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις σοκολατένιες τούρτες σας.

Υλικά για το παντεσπάνι

Στερεά

260 γρ αλεύρι

300 γρ ζάχαρη

90 γρ κακάο

10 γρ μπέικιν

3 γρ αλάτι

Υγρά

2 αυγά

240 γρ κεφίρ ή ξινόγαλο

100 γρ ηλιέλαιο

15 γρ λευκό ξύδι

7 γρ σόδα

5 γρ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

215 γρ βραστό νερό

Σάλτσα με βύσσινα

150 γρ γλυκό κουταλιού βύσσινο ή κεράσι

250 γρ νερό

10 γρ ρούμι ή κονιάκ

20 γρ κορν φλάουρ

Σαντιγί

400 γρ κρέμα γάλακτος

120 γρ κρέμα τυριού

60 γρ άχνη ζάχαρη

5 γρ υγρή βανίλια ή όποια άλλη θέλετε

Σοκολατένιο γλάσο

100 γρ κουβερτούρα

80 γρ κρέμα γάλακτος ή γάλα

10 γρ ρούμι ή κονιάκ

15 γρ βούτυρο

Επάνω

Φρέσκα κεράσια

150 γρ κουβερτούρα

Οδηγίες για το παντεσπάνι

Λαδώνουμε 3 ταψιά 22 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα, συνεχίζουμε και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά, ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα.

Black Forest

Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Black Forest

Για την σάλτσα

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γλυκό και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο νερό, ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Black Forest

Για την σαντιγί βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάτε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει, σκεπάζεται και αφήνετε στο ψυγείο.

Black Forest

Για το γλάσο

Ζεσταίνεται την κρέμα γάλακτος και την ρίχνεται στην ψιλοκομμένο κουβερτούρα, σκεπάζεται και αφήνετε για 2 λεπτά. Ανακατεύετε και προσθέστε το ρούμι και το βούτυρο.

Black Forest

Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα μας, βάζουμε ένα παντεσπάνι κάτω από πάνω σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και τριμμένη κουβερτούρα, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και κουβερτούρα.

Black Forest

Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι σαντιγί και τέλος επάνω το σοκολατένιο γλάσο, κεράσια και κομμάτια κουβερτούρα.

Black Forest

Μυστικά

Εγώ βάζω γλυκό βύσσινο γιατί είναι το αγαπημένο μου, μπορείτε να βάλετε γλυκό κεράσι σάλτσα κεράσι ή κομπόστα με βύσσινο ή κεράσι.

Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.

Αν θέλετε βάζετε επάνω τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο παντεσπάνι, και να παραλείψετε το σοκολατένιο γλάσο.

Black Forest

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι