Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά, ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Για τη σάλτσα βύσσινο
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γλυκό και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο νερό.
Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγί
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρούμι και το βούτυρο.
Για τελείωμα
Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα μας, βάζουμε ένα παντεσπάνι κάτω από πάνω σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και τριμμένη κουβερτούρα, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και κουβερτούρα.
Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι σαντιγί και τέλος επάνω το σοκολατένιο γλάσο, κεράσια και κομμάτια κουβερτούρα.
Notes
Εγώ βάζω γλυκό βύσσινο γιατί είναι το αγαπημένο μου, μπορείτε να βάλετε γλυκό κεράσι σάλτσα κεράσι ή κομπόστα με βύσσινο ή κεράσι.Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.Αν θέλετε βάζετε επάνω τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο παντεσπάνι, και να παραλείψετε το σοκολατένιο γλάσο.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!