Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι η Black Forest, λατρεύω τα κεράσια γι’ αυτό μου αρέσουν πολύ και στα γλυκά. Θα μοιραστώ μαζί σας την δική μου συνταγή είναι πολύ ελαφριά, και πολύ εύκολη τώρα που τα κεράσια είναι στα καλύτερα τους απολαύστε τα.
Πάμε στη κουζίνα μου να φτιάξουμε την πειραγμένη πεντανόστιμη Black Forest μου, κρατήστε την συνταγή για το παντεσπάνι είναι ζουμερό ελαφρύ και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στις σοκολατένιες τούρτες σας.
Black Forest
Κλασσική αξία για τούρτα !
Εργαλεία
- Κατσαρόλα
- Μαρίζ
- Μίξερ
- Μπολ
- Σπάτουλα
- 3 Ταψιά 22 εκ.
Συστατικά
Για το παντεσπάνι (στερεά)
- 300 γρ Ζάχαρη
- 260 γρ Αλεύρι Κούλα
- 90 γρ Κακάο
- 10 γρ Μπέϊκιν Πάουντερ
- 3 γρ Αλάτι Μεσολογγίου
Για το παντεσπάνι (υγρά)
- 240 γρ Ξινόγαλα ή κεφίρ
- 215 γρ Νερό βραστό
- 100 γρ Ηλιέλαιο
- 15 γρ Λευκό Ξύδι
- 7 γρ Σουρωτή
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
- 2 Αυγά
Για τη σάλτσα βύσσινο
- 250 γρ Νερό
- 150 γρ Γλυκό Βύσσινο ή κεράσι
- 20 γρ Κορν Φλάουρ
- 10 γρ Ρούμι ή κονιάκ
Για τη σαντιγί
- 400 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 120 γρ Κρέμα Τυριού
- 60 γρ Άχνη Ζάχαρη
- 5 γρ Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για το γλάσο σκοκολάτας
- 100 γρ Κουβερτούρα
- 80 γρ Κρέμα Γάλακτος
- 10 γρ Ρούμι ή κονιάκ
- 15 γρ Βούτυρο
Για επάνω
- 150 γρ Κουβερτούρα
- Κεράσια φρέσκα
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι
- Λαδώνουμε 3 ταψιά 22 εκ. και βάζουμε λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υγρά υλικά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά, ανακατεύουμε με μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο.
- Αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν τελείως πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
Για τη σάλτσα βύσσινο
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γλυκό και το κορν φλάουρ διαλυμένο στο κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για τη σαντιγί
- Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο.
Για το γλάσο σοκολάτας
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, σκεπάζουμε και αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρούμι και το βούτυρο.
Για τελείωμα
- Πάμε να φτιάξουμε την τούρτα μας, βάζουμε ένα παντεσπάνι κάτω από πάνω σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και τριμμένη κουβερτούρα, βάζουμε το δεύτερο παντεσπάνι και σαντιγί, σάλτσα βύσσινο και κουβερτούρα.
- Τελειώνουμε με το τρίτο παντεσπάνι σαντιγί και τέλος επάνω το σοκολατένιο γλάσο, κεράσια και κομμάτια κουβερτούρα.
Έξυπνα Μυστικά
Εγώ βάζω γλυκό βύσσινο γιατί είναι το αγαπημένο μου, μπορείτε να βάλετε γλυκό κεράσι σάλτσα κεράσι ή κομπόστα με βύσσινο ή κεράσι.
Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.
Αν θέλετε βάζετε επάνω τριμμένη κουβερτούρα ή τριμμένο παντεσπάνι, και να παραλείψετε το σοκολατένιο γλάσο.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 441.49kcal | Υδατάνθρακες: 48.79g | Πρωτεΐνη: 5.68g | Λιπαρά: 26.08g | Κορεσμένα Λιπαρά: 12.64g | Φυτικές Ίνες: 3.73g | Σάκχαρα: 28.39g
Προσωπική σημείωση
Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω