Καλτσόνε

Καλτσόνε

Καλτσόνε τραγανά από έξω ελαφριά εύκολα, μια ζύμη που αν την φτιάξεις μια φορά την κρατάς για πάντα. Τι λέτε σίγουρα η απάντηση είναι ναι, γιαυτό και εγώ θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα καλτσόνε που έφτιαξα χθες.

Καλτσόνε

Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε θα σας δώσω κάποιες ιδέες, εσείς ανοίξτε το ψυγείο και γεμίστε τα με ότι έχετε αυτό ακριβώς έκανα και εγώ.

Υλικά για την ζύμη

500 γρ περίπου αλεύρι

1 κ.γ κοφτό αλάτι

1 κ.γ ζάχαρη

25 γρ νωπή μαγιά

300 γρ χλιαρό γάλα

60 γρ βούτυρο μαλακό

Υλικά για τη Γέμιση

Εγώ γέμισα τα καλτσόνε με φύλλα από παντζάρια

150 γρ ανθότυρο

100 γρ γραβιέρα

Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κ.σ κρέμα μπαλσάμικο με πορτοκάλι και λεμόνι

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και προσθέτουμε αλεύρι, αλάτι και βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και μόλις είναι έτοιμη η ζύμη, αφήνουμε να φουσκώσει.

Καλτσόνε

Οδηγίες γέμισης

Πλένω  κόβω και στύβω καλά τα φύλλα, προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και η γέμιση είναι έτοιμη.

Καλτσόνε

Χωρίζουμε στα 8 την ζύμη ανοίγουμε στρόγγυλα φύλλα, βάζουμε την γέμιση και τα κλείνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην λαμαρίνα με λαδόκολλα, λίγο αλεύρι κάτω και από πάνω στους 200 βαθμούς περίπου 15 λεπτά.

Καλτσόνε

Ανάλογα πάντα τον φούρνο σας και πως ψήνει, ο κάθε φούρνος διαφέρει.

Καλτσόνε

Μυστικά

Αν θέλετε μπορείτε να περάσετε από το τηγάνι τα χόρτα, με λίγο ελαιόλαδο και ένα κρεμμύδι.

Να τα γεμίσετε με διαφορετικό τυριά και γαλοπούλα μανιτάρια,  η γέμιση πρέπει να είναι πάντα στεγνή.

Επίσης μπορείτε να τα γεμίσετε με κομμάτια κουβερτούρας και ξηρούς καρπούς σταφίδες, όπως και να φτιάξετε είναι τέλεια.

Καλή επιτυχία !!

image_pdf
Κατεβάστε την συνταγή
image_print
Τυπώστε τη συνταγή

You might also like

Κανενα σχόλιο

Γράψτε κάτι