Πάμε να φτιάξουμε παρέα στην κουζίνα μου, τους πιο τέλειους κουραμπιέδες και να μοιραστώ μαζί σας όλα τα μυστικά μου.
Μυστικά για τέλειους Κουραμπιέδες
Οδηγίες
- Για να φτιάξετε επιτυχημένους κουραμπιέδες θα πάρετε ένα καλό βούτυρο, όχι μαργαρίνη.
- Να έχετε όλα τα υλικά μπροστά σας σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπήστε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη.
- Προσθέστε λίγο - λίγο το αλεύρι, να μην γίνει σφιχτή η ζύμη και ξεκουράστε την για να πλάθεται εύκολα.
- Να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν σωστά, αν θέλετε τους ζυγίζετε κιόλας.
- Τους βάζετε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα για να τους ψήσετε και μόλις κρυώσουν τους αχνίζετε, αν τους αχνίσετε ζεστούς θα βγάλουν υγρασία.
- Μπορείτε να βάλετε μέσα στη ζύμη σταγόνες σοκολάτας, αν δεν τρώτε αμύγδαλα.
- Μη τους ψήσετε πολύ και στεγνώσουν γιατί δεν θα είναι αφράτοι, βγαίνουν μαλακοί από τον φούρνο αλλά μετά θα σφίξουν και άλλο.
- Βάζετε την άχνη σε ένα σακουλάκι και βάζετε 5-6 κουραμπιέδες να τους αχνίσετε.
- Αν παραλείψετε την άχνη έχετε τέλεια μπισκότα.
- Διατηρούνται καλύτερα κλεισμένοι σε μεταλλικό κουτί.
Μυστικά & άλλα...
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!