Τα μυστικά της κουζίνας Μου

959

Είμαι χαρούμενη γιατί όπως θα δείτε, το Blog μου ανανεώθηκε. Έγινε πολύ πιο εύχρηστο και σίγουρα πολύ πιο όμορφο. ‘Έψαχνα καιρό  κάποιον να κάνει αυτή την δουλειά και τον βρήκα. Έτσι σκέφτηκα να προσθέσω και Τα μυστικά της κουζίνας Μου.

Σίγουρα πάντα υπάρχουν πολλά μικρά και μεγάλα μυστικά. Αυτά μας βοηθάνε πολλές φορές στην κουζίνα και τα χρειαζόμαστε. Έτσι θα μοιράζομαι συνέχεια μαζί σας μυστικά. Θα αρχίσω με τα πιο γνωστά σίγουρα σε όλους σας, και θα προσθέτω συνέχεια ότι θυμάμαι. Ναι ναι καλά καταλάβατε θα σας τα πω όλα. Ελάτε λοιπόν να μάθετε όλα “Τα μυστικά της κουζίνας Μου”.

Τα μυστικά της κουζίνας Μου
Print it
5 από 1 ψήφο

Τα μυστικά της κουζίνας Μου

Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε, ότι μου αρέσει να μοιράζομαι τα πάντα !

Οδηγίες

  • Λίγο ξύδι η ρακί η τσίπουρο, κάνει την ζύμη της πίτας σας πιο τριφτή.
  • Για να πήξει η σάλτσα σας πιο εύκολα, προσθέστε 1 κ.γ αλεύρι και 1 κ.γ βούτυρο. Βράστε 2-3 λεπτά την σάλτσα και θα έχετε μια πηχτή όχι νερουλή σάλτσα.
  • Το κουτάλι του παγωτού η αλλιώς σκουπ, θα σας βοηθήσει πολύ στην κουζίνα. Μπορείτε να βάλετε εύκολα ζύμη για μάφιν στις θήκες, να κάνετε ομοιόμορφα τα κεφτεδάκια σας. Και ότι άλλο θέλετε να έχει ίδιο σχήμα, γλυκό η αλμυρό.
  • Στα γλυκά που φτιάχνετε με σοκολάτα, να βάζετε πάντα μια πρέζα κανέλα.
  • Το ξέρετε ότι αν βάλετε για λίγο στην κατάψυξη την πραλίνα ή την  κουβερτούρα. Δεν θα χυθεί από τα κρουασάν - πιτάκια - κουλούρια που θα γεμίσετε.
  • Βάλτε ένα βετέξ, κάτω από το ξύλο που ανοίγετε φύλλο για πίτες. Έτσι το ξύλο σας θα μείνει σταθερό και δεν θα γλιστρά.
  • Όταν βράζετε κάτι και πάει να χυθεί, βάλτε επάνω μια ξύλινη κουτάλα. Θα δείτε ότι θα σας βοηθήσει και δεν θα χυθεί καθόλου.
  • Ρίξτε λίγο αλάτι στον πάτο του τηγανιού όταν τηγανίζετε για να μην πιτσιλάει.
  • Στη ζύμη της πίτσας αφαιρείται 50-100 γρ αλεύρι και προσθέστε σιμιγδάλι. Ανάλογα την ποσότητα που θα φτιάξετε αφαιρείται λιγότερο η περισσότερο. Κάνει την πίτσα πιο τραγανή. Πάντα βάζω λίγο μέλι η ζάχαρη στην ζύμη πίτσας. Και το αγαπημένο μου μυστικό, ψήνω πάντα την πίτσα σε λαδόκολλα στην σχάρα. Ναι μόνο λαδόκολλα όχι ταψιά  και λαμαρίνες. Πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι η καλαμποκάλευρο την λαδόκολλα. Πολύ δυνατό προθερμασμένο φούρνο στον αέρα και κάτω 230 βαθμούς για 9 λεπτά. Λεπτή ζύμη πίτσας με λίγα υλικά ξεροψημένη και τραγανή, έτσι μας αρέσει.

Μυστικά & άλλα...

Τα μυστικά της κουζίνας Μου
Την επόμενη φορά θα σας πω και άλλα μυστικά μου, καλά μαγειρέματα !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close