Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και την μαγιά. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι, το αυγό με το γιαούρτι.
Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ. Όπως έχω γράψει στα υλικά στο γάλα λέω περίπου, όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο, δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.
Μόλις δούμε ότι το μπολ μας είναι καθαρό, η ζύμη είναι έτοιμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνετε για 2 ώρες.
Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη ζύμη, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο 3 μέρες. Μπορούμε να τη φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
Πρόταση για πίτσα με τη ζύμη
Για να φτιάξουμε την πίτσα, χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη μας.
Ανάβουμε το φούρνο στους 230-250 βαθμούς, να ζεσταθεί πολύ.
Όπως ξέρετε όσοι έχετε κάνει πίτσα μου, τη ψήνω σε λαδόκολλα. Ναι καλά διαβάσατε, στη σχάρα σε λαδόκολλα κάτω - κάτω.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, με λίγο αλεύρι. Αν δούμε ότι κολλάει, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι.
Βάζουμε επάνω την αγαπημένη μας γέμιση και ψήνουμε για 9 λεπτά.
Εγώ βάζω, κρύα σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και ντοματίνια, ελάχιστο σπανάκι και πολύ λίγο ελαιόλαδο, μόλις ψηθεί ρίγανη, πιπέρι, ρόκα, ελαιόλαδο και ξύσμα λεμονιού. Φτιάξτε την, όπως σας αρέσει.
Notes
Προσοχή στο γάλα να μην καίει, καλύτερα κρύο παρά καυτό.Αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέστε λίγο γάλα και αν δείτε ότι είναι πολύ νερουλό, λίγο αλεύρι. Εξαρτάται από το αλεύρι, γι αυτό λέω περίπου.Μη βάζετε πολλά υλικά πάνω στην πίτσα σας.Μπορείτε να παραλείψετε το αυγό και να βάλετε πιο πολύ γάλα.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!Έρχονται πολλές συνταγές με αυτή την ζύμη, όλες μια και μια. Όπως τα Πρέτζελ, τα Ρολάκια Κανέλας, οι Πίτες για γύρο ή και χωρίς Γύρο και πολλές άλλες που ακολουθούν. Ευχαριστώ πολύ τη φίλη μου Gemma, για την συνταγή.