Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει στην κρέμα να μην κάνει κρούστα. Μπορούμε να την φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ, και να την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τελείως.
Για τελείωμα
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος να γίνει σαν γιαούρτι και την αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε να αφρατέψει, προσθέτουμε την κρέμα βανίλιας και τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε απαλά και έχουμε μια λεία κρέμα, σε αυτό το στάδιο αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα τα μπισκότα σπασμένα.
Αλλιώς στρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα με μεμβράνη βάζουμε κάτω και ενδιάμεσα μπισκότα και την κρέμα που φτιάξαμε.
Αφήνουμε το γλυκό μας να παγώσει και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα ή τριμμένα μπισκότα.