Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Συνεχίζουμε και χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας Φαρίνα Κούλα, από αυτή που έχουμε για το κέικ.
Προσθέτουμε και το χυμό πορτοκαλιού στο μείγμα, ανακατεύουμε στη φαρίνα τις σταγόνας σοκολάτας έτσι θα πάνε ομοιόμορφα στο κέικ.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στην κουζινομηχανή ή το μίξερ και ρίχνουμε τη φαρίνα εναλλάξ με την μαρέγκα στο μείγμα.
Βουτυροαλευρώνουμε μια κουμπωτή φόρμα ή ένα ταψί 30 εκ., βάζουμε και λαδόκολλα κάτω και έτσι βγαίνει πιο εύκολα το κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας, ελέγχετε αν ψήθηκε με μια οδοντογλυφίδα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Όσο ψήνετε το κέικ συνεχίζουμε με το γλάσο.
Για το γλάσο
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με το μίξερ 5 λεπτά.
Για τελείωμα
Μόλις ψηθεί το κέικ αφήνουμε να κρυώσει και στολίζουμε το κέικ με το γλάσο, όπως μας αρέσει.
Notes
Μπορείτε να παραλείψετε το γλάσο και απλά να βάλετε άχνη.Να βάλετε ζαχαρόπαστα ή να χρωματίσετε το γλάσο.Όπως βλέπετε εγώ τη στόλισα απλά χριστουγεννιάτικα.Καλή γλυκιά χρονιά, περιμένω τα σχόλια σας. Καλή επιτυχία !!