Βάζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, τη ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το νερό και συνεχίζοντας το ανακάτεμα, τελειώνουμε με το ελαιόλαδο.
Η ζύμη δεν είναι σφιχτή, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να γίνει διπλάσια, περίπου 30 λεπτά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε 3-4 λεπτά, προσθέτουμε αλεύρι να μην κολλάει.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4 και ανοίγουμε ένα φύλλο καθαρίζουμε πάνω με ένα πινέλο να μην έχει αλεύρι, και αλείφουμε με βούτυρο.
Συνεχίζουμε το ίδιο με την υπόλοιπη ζύμη, έτσι τα 4 φύλλα θα γίνουν ένα.
Χωρίζουμε το φύλο στα 16 και τυλίγουμε σε σχήμα κρουασάν τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και σκεπάζουμε, αφήνουμε να φουσκώσουν και να γίνουν διπλάσια, περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε τα κρουασανάκια με λίγο γάλα και τα ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς, για 20 λεπτά ή στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς 25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο αφήνουμε να κρυώσουν, τα σερβίρουμε αλμυρά ή γλυκά.
Notes
Αν θέλετε βάζετε αλεύρι ολικής και αλεύρι για όλες τις χρήσεις, εγώ και είχα κίτρινο και έβαλα.Μπορείτε να βάλετε μυρωδικά στο βούτυρο, όπως ρίγανη ή πάπρικα.Να τα γεμίσετε με πραλίνα ή τυριά και να προσθέσετε λίγο αλάτι, ανάλογα τι σας αρέσει.Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται πάντα από το πως ψήνει ο φούρνος σας.Καλή Επιτυχία !!