Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και την μαγιά. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι, το αυγό με το γιαούρτι.
Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ. Στο γάλα είναι περίπου, όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο, δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.
Μόλις δούμε ότι το μπολ μας είναι καθαρό, η ζύμη είναι έτοιμη.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε για 2 ώρες. Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη ζύμη, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο 3 μέρες. Μπορούμε να την φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 20 Χ 40. Αλείφουμε με πραλίνα το φύλλο, αφήνουμε ένα εκατοστό στην άκρη καθαρό. Ο λόγος που δεν αλείφουμε όλο το φύλλο, είναι να μην βγει έξω η πραλίνα.
Κάνουμε ρολό το φύλλο και το κόβουμε πριν το πλέξουμε. Θα δείτε στην φωτογραφία πως το έκοψα και μετά απλά τα πλέκετε.
Τις άκρες μπορούμε να τις γυρίσουμε προς τα μέσα, να φαίνονται ωραίες.
Το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά.
Μόλις γίνει διπλάσιο, αλείφουμε με το διάλυμα αυγού την ζύμη και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Αν η ζύμη σας μαζεύει όταν την ανοίγετε, αφήστε την να ξεκουραστεί.Φτιάξτε το μεγάλο ή μικρά ψωμάκια, όπως θέλετε και όπως σας αρέσουν.Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το φούρνο σας.Όπως σας είπα έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!