Ψωμί Πραλίνας

1.8K

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα ότι θα φτιάξετε το πιο τέλειο Ψωμί Πραλίνας. Πανεύκολο χωρίς ζύμωμα με την τρελή ζύμη, που διατηρείται και στο ψυγείο. Αν δεν σας αρέσει η πραλίνα, μπορείτε να βάλετε τη δικιά σας μαρμελάδα. Να το γεμίσετε με ξηρούς καρπούς, ζάχαρη και κανέλα σταφίδες και σοκολάτα.

Έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη. Πάμε στην κουζίνα μου, να παίξουμε με την πιο τρελή ζύμη και να το φτιάξουμε.

5 από 5 ψήφους

Ψωμί Πραλίνας

Το σίγουρο είναι ότι θα το λατρέψετε !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 40 minutes
Ψήσιμο 30 minutes
Ωρίμανση Ζύμης 2 ώρες 30 minutes
Συνολικός χρόνος 3 ώρες 40 minutes

Εργαλεία

  • Μακρόστενη φόρμα Κέικ (10 χ 32 εκ.)
  • Μαρίζ
  • Ξύλινη Κουτάλα
  • 2 Μπολ

Συστατικά

Για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Για επάλειψη

  • 1 Αυγό
  • 2 κ.σ. Νερό

Οδηγίες

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα και την μαγιά. Το αφήνουμε για 15 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει.
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι, το αυγό με το γιαούρτι.
  • Βάζουμε τώρα σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν.
  • Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε την μαγιά και το γιαούρτι.
  • Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το πιρούνι και τέλος με μια μαρίζ. Στο γάλα είναι περίπου, όχι ακριβώς. Ίσως πάρει λιγότερο ίσως περισσότερο, δεν γίνεται σφιχτή η ζύμη.
  • Μόλις δούμε ότι το μπολ μας είναι καθαρό, η ζύμη είναι έτοιμη.
  • Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και μια πετσέτα και αφήνουμε για 2 ώρες. Σε αυτό το στάδιο αν δεν θέλουμε, να χρησιμοποιήσουμε αμέσως τη ζύμη, τη διπλώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο 3 μέρες. Μπορούμε να την φυλάξουμε και στην κατάψυξη.
  • Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε μακρόστενο φύλλο 20 Χ 40. Αλείφουμε με πραλίνα το φύλλο, αφήνουμε ένα εκατοστό στην άκρη καθαρό. Ο λόγος που δεν αλείφουμε όλο το φύλλο, είναι να μην βγει έξω η πραλίνα.
    Ψωμί Πραλίνας
  • Κάνουμε ρολό το φύλλο και το κόβουμε πριν το πλέξουμε. Θα δείτε στην φωτογραφία πως το έκοψα και μετά απλά τα πλέκετε.
    Ψωμί Πραλίνας
  • Τις άκρες μπορούμε να τις γυρίσουμε προς τα μέσα, να φαίνονται ωραίες.
  • Το βάζουμε σε μακρόστενη φόρμα με λαδόκολλα, σκεπάζουμε και αφήνουμε 45 λεπτά.
  • Μόλις γίνει διπλάσιο, αλείφουμε με το διάλυμα αυγού την ζύμη και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο μας.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος

Έξυπνα Μυστικά

Πανεύκολο Μερεντόψωμο
Αν η ζύμη σας μαζεύει όταν την ανοίγετε, αφήστε την να ξεκουραστεί.
Φτιάξτε το μεγάλο ή μικρά ψωμάκια, όπως θέλετε και όπως σας αρέσουν.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το φούρνο σας.
Όπως σας είπα έρχονται πολλές συνταγές με την ίδια ζύμη.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Θερμίδες: 164.93kcal
Πιάτο: Κέικ, Τσουρέκι
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Παιδικές Προτάσεις
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 164.93kcal | Υδατάνθρακες: 24.9g | Πρωτεΐνη: 4.51g | Λιπαρά: 5.08g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.09g | Φυτικές Ίνες: 1.51g | Σάκχαρα: 7.57g

Προσωπική σημείωση

Join the Conversation

  1. 5 stars
    Ωωωωωω τι ωραίο θα το κάνω

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close