Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τις σταφίδες, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, τη ζάχαρη, το λάδι και το αλάτι και βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί 22 εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε, θα βγαίνει καθαρή.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε το γλάσο.
Για το γλάσο
Βάζουμε σε ένα τηγάνι όλα τα υλικά εκτός από την βανίλια.
Ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Για τελείωμα
Το γλάσο είναι έτοιμο και περιχύνουμε το κέικ γύρω - γύρω.
Στολίζουμε το κέικ όπως μας αρέσει και αφήνουμε να κρυώσει.
Έτσι εύκολα έχουμε φτιάξει ένα Μαγικό, γιορτινό νηστίσιμο κέικ.
Notes
Αν θέλετε να γίνει νηστίσιμο αφαιρείτε την σοκολάτα και βάζετε κακάο.Καλή γλυκιά επιτυχία elpidas little corner !!