Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί.
Κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το σπορέλαιο, το καφέ και το ξινόγαλα.
Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα και βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι (εγώ το έβαλα σε ταψάκι καρδούλα).
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, πάντα ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε, να βγαίνει καθαρή. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά στο ταψάκι και μετά τη μεταφέρουμε να κρυώσει τελείως!
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο σε μια κατσαρόλα.
Για το γλάσο
Βάζουμε το γάλα και το αλεύρι, ανακατεύουμε και μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με σελοφάν. Το σελοφάν να ακουμπάει πάνω για να μην κάνει κρούστα, αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Μπορούμε να το κάνουμε και από το προηγούμενο βράδυ και να το φυλάξουμε στο ψυγείο
Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε τέλος το μείγμα γάλα με αλεύρι και χτυπάω άλλα 10 λεπτά.
Τέλος αν θέλουμε βάζουμε χρώμα ή το αφήνουμε όπως είναι.
Στολίζουμε όπως μας αρέσει εγώ κάλυψα όλο το κέικ το άφησα να στεγνώσει.
Έβαλα πάλι γλάσο και με ένα κουτάλι έκανα σχέδια έλιωσα σοκολάτα και έπαιξα.
Notes
Πολλές φορές το λέω και θα το λέω με πολύ αγάπη και φαντασία ζωγραφίζουμε.Παίξτε μέσα στην κουζίνα για αυτούς που αγαπάτε !!