Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Πασχαλινά Κουλουράκια
Σούπερ κουλουράκια μυρωδάτα που λιώνουν στο στόμα !
5
από
7
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Κουλουράκια
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Παραδοσιακές, Πάσχαλινές
Επίπεδο Δυσκολίας:
Εύκολη
Prep Time:
1
ώρα
ώρα
Cook Time:
30
minutes
minutes
Total Time:
1
ώρα
ώρα
30
minutes
minutes
Μερίδες:
40
κουλουράκια
Calories:
112.37
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Λαμαρίνα
Μίξερ
Μπολ
Σπάτουλα
Ingredients
500
γρ
Αλεύρι Κούλα
250
γρ
Βούτυρο
125
γρ
Άχνη Ζάχαρη
75
γρ
Φρέσκο Γάλα
25
γρ
Μέλι
2
Αυγά
2
κ.σ.
Κονιάκ
1
κ.γ.
Μπέϊκιν Πάουντερ
1
κ.γ.
Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
½
κ.γ.
Μαχλέπι
½
κ.γ.
Σόδα Φαγητού
Ξύσμα Πορτοκαλιού
Για επάλλειψη
1
Κρόκο Αυγού
2
κ.σ.
Νερό
Instructions
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε κρόκους από τα ασπράδια και τους ρίχνουμε στο μείγμα με το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα με 1-2 σταγόνες χυμό λεμονιού.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι, ρίχνουμε το γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, τη βανίλια, το ξύσμα και το μαχλέπι και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα και το ρίχνουμε εναλλάξ με την μαρέγκα στο μείγμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και έχουμε μια ζύμη μαλακή και αφράτη.
Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη και μετά πλάθουμε κουλουράκια.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνες με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με αυγό αραιωμένο με λίγο νερό.
Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν στην λαμαρίνα και μετά τα μεταφέρουμε.
Τα φυλάμε σε κουτί για μπισκότα είναι πεντανόστιμα.
Notes
Καλή Όρεξη elpidas little corner !!
Nutrition
Θερμίδες:
112.37
kcal
|
Υδατάνθρακες:
13.38
g
|
Πρωτεΐνη:
1.76
g
|
Λιπαρά:
5.59
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
3.38
g
|
Φυτικές Ίνες:
0.36
g
|
Σάκχαρα:
3.73
g