Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς βάζουμε βούτυρο και λαδόκολλα στο ταψί. Εγώ το έφτιαξα σε 3 ταψάκια 16 εκ, μπορούμε να το βάλουμε και σε ένα 20 εκ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη βανίλια, τον ανανά και τα καρότα και απλά τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε 30-35 λεπτά περίπου. Πάντα ανάλογα τον φούρνο μας και δεν τα παραψήνουμε.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μέχρι να κρυώσουν τα κέικ φτιάχνουμε το φρόστιγκ καραμέλας-τυριού.
Για το φρόστινγκ καραμέλας τυριού
Λιώνουμε τις σταγόνες καραμέλας και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα τυριού με την άχνη να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε την καραμέλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε για 1-2 λεπτά.
Για τελείωμα
Αφού κρυώσουν τελείως τα κέικ βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω φρόστιγκ.
Στολίζουμε όπως θέλουμε και μας αρέσει το Καροτοκέικ.
Δοκιμάστε το για να καταλάβετε πόσο ξεχωριστό είναι !