Λαδώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 22 εκ.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και όταν δούμε ότι ζεστάθηκε, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά του κέικ 1-2 λεπτά απλά να γίνουν κρέμα (προσοχή δεν τα χτυπάμε πολύ γιατί θα γίνει σαν ψωμί).
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε 35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με την οδοντογλυφίδα, να βγει καθαρή.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Όση ώρα ψήνεται το κέικ κάνουμε το γλάσο (προαιρετικά).
Για το γλάσο λεμονιού
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε σιγά - σιγά τον χυμό ανάλογα πόσο πηχτό το θέλω.
Για τελείωμα
Αφού ψηθεί το κέικ αφήνουμε για 10 λεπτά πάνω σε μια σχάρα.
Λούζουμε το ζεστό κέικ με το γλάσο λεμονιού και στολίζουμε με λίγα cranberries.
Notes
Αν δεν σας αρέσει το γλάσο, αφήνετε το κέικ όπως είναι.Αν πάλι σας αρέσει πολύ φτιάξτε διπλάσια δόση.Μπορείτε αντί για γλάσο να βάλετε ½ κρήμ τσίζ φρόστιγκ.