Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, να γίνει σαν γιαούρτι και την βάζετε στο ψυγείο (να γίνει σαντιγί).
Ετοιμάζουμε τον καφέ, προσθέτουμε το ρούμι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Χτυπάμε το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά - σιγά την σαντιγί.
Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στον καφέ και τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο.
Απλώνουμε από πάνω την μισή κρέμα και κοσκινίζουμε λίγο κακάο.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα και κακάο.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή από το προηγούμενο βράδυ.
Έτσι θα μπορούμε να το κόψουμε τέλεια, χωρίς να μας διαλυθεί.
Notes
Μπορείτε αντί για ρούμι να βάλετε λικέρ καλούα.Αντί για γαλλικό καφέ, να βάλετε εσπρέσο.Να το φτιάξετε ατομικό σε ποτήρια ή σε ότι σκεύος θέλετε.Να βάλετε αντί για κακάο σοκολάτα, να βάλετε και φράουλες.Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας σαβαγιάρ.Καλή Όρεξη elpidas little corner !!