Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, για 4-5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη, να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να δούμε ότι τριπλασιάστηκαν. Θα δούμε τα αυγά να γίνουν σαν μια αφράτη μεταξένια κρέμα, τότε είναι έτοιμα.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, το γαρύφαλλο, τη κανέλα και το μπέικιν.
Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά τα αυγά. Με πολύ απαλές κινήσεις να μην ξεφουσκώσει το μείγμα, να μείνει αφράτο.
Αδειάζουμε σε ταψί λαδωμένο ή με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Περίπου 20-25 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας δοκιμάζετε με οδοντογλυφίδα.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, ρίχνουμε λίγο - λίγο το σιρόπι να πάει παντού.
Notes
Αν τη θέλετε πιο σιροπιαστή και πιο γλυκιά, κάνετε το σιρόπι με 2 κούπες.Όταν κάνετε γλυκό με καρύδια ή άλλο ξηρό καρπό, να τα ψήνετε πρώτα.Γίνετε λεπτή αλλά αν την βάλετε σε πιο μικρό ταψί, θα γίνει πιο φουσκωτή, έτσι το γλυκό σας θα γίνει πιο νόστιμο, δοκιμάστε το και θα δείτε.Μπορείτε να την κάνετε σοκολατένια εσείς που αγαπάτε την σοκολάτα.Να την σερβίρετε με σαντιγί ή με μια μπάλα παγωτό, είναι τέλεια.Καλή γλυκιά όρεξη elpidas little corner !!