Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι ή με τα χέρια (εγώ δεν τα έτριψα τελείως).
Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε τα μπισκότα καλά.
Το απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κόρν φλάουρ.
Ανακατεύουμε ζωηρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη κουβερτούρα και τη κανέλα και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Η μεμβράνη να ακουμπάει στην κρέμα, για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο, να κρυώσει πολύ καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος την άχνη και το κακάο να γίνει σαντιγί.
Στο ψυγείο και η σαντιγί, αφού έχουν κρυώσει όλα τελειώνουμε το γλυκό.
Προσθέτουμε απαλά με μια μαρίζ, την μισή σαντιγί στην κρέμα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά και προσθέτουμε τα μπισκότα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια, γαρνίρουμε πάνω με σαντιγί.
Βάζουμε πάνω σπασμένα ή τριμμένα μπισκότα και άχνη ζάχαρη.
Notes
Μπορείτε να βάλετε το μπισκότο σε στρώσεις εναλλάξ με την κρέμα.Να το φτιάξετε σε ταψί με βάση το μπισκότο-κρέμα-σαντιγί.Προσθέστε γλυκό κουταλιού ή φρέσκα φρούτα, φράουλες, κεράσια.Να βάλετε όποια μπισκότα σας αρέσουν, σαβαγιάρ, παντεσπάνι, ακόμα και κέικ που σας έχει περισσέψει, να προσθέσετε κουβερτούρα.Μπορείτε να το φτιάξετε με κρέμα, να παραλείψετε τελείως την σαντιγί.Αν θέλετε αντί για κουβερτούρα βάζετε κακάο ή μισό - μισό.Το κάνετε όσο σοκολατένιο σας αρέσει, περισσότερο ή λιγότερο.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!