Βάζουμε όλα τα υλικά του Κέικ στον κάδο του μίξερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για Κέικ ή ένα ταψί, ότι έχουμε στο σπίτι.
Αφού περάσουν 20 με 30 λεπτά, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για ένα δύο λεπτά.
Δεν χτυπάμε πολύ ώρα τα υλικά μας, γιατί το κέικ μας θα γίνει σφιχτό σαν ψωμί.
Απλά να δούμε ότι έχει πάρει όλο το αλεύρι και το μείγμα μας είναι απαλό και αφράτο.
Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το κακάο με το γάλα και προσθέτουμε λίγο μείγμα κέικ.
Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα τις βανίλιας και εναλλάξ κουταλιές το μείγμα με το κακάο.
Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε κυκλικές γραμμές, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.
Έτσι το Κέικ θα γίνει δίχρωμο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανάλογα τον φούρνο σας πάντα, εγώ στον δικό μου το έψησα 50 λεπτά περίπου. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σοκολατένιο γλάσο.
Notes
Τα υλικά μας πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.Μπορεί να γίνει κέικ βανίλιας χωρίς το κακάο ή να γίνει μόνο με κακάο.Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι όμως θα παραλείψετε το μπέικιν και το κορν φλάουρ.Μπορείτε να κάνετε το μισό μείγμα με κακάο και να βάζετε κουταλιές εναλλάξ βανίλια-κακάο, απλά θα διπλασιάσετε το μείγμα με το κακάο.Δοκιμάζετε πάντα με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε, να βγει καθαρή.Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα του φούρνου, μόνο στο τέλος.Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, έτσι το κέικ θα βγει πιο αφράτο.Βλέπετε ότι ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, μυστικό της Έλσας, κολλητής μου.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!