Κέικ elpidas little corner

2.2K

Νομίζω ότι ήρθε η στιγμή να βάλουμε και ένα Κέικ, στις αγαπημένες μας συνταγές. Το Κέικ ήταν το πρώτο μου γλυκό και το έφτιαχνα πολύ συχνά σε διάφορες παραλλαγές. Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές, με διάφορες γεύσεις θα φτιάξουμε δίχρωμο κέικ.

Δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί είναι πεντανόστιμο. Θα μπορούσα να θυμηθώ διάφορες ιστορίες με τα δικά μου κέικ, είναι πάρα πολλές. Καλύτερα όμως να πάμε στην κουζίνα, να πιούμε καφέ και να φτιάξουμε το Κέικ elpidas little corner.

5 από 4 ψήφους

Κέικ elpidas little corner

Η συνταγή είναι πανεύκολη και τα υλικά αν ανοίξετε το ντουλάπι σας τα έχετε όλοι !
Μερίδες 12
Προετοιμασία 30 minutes
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 20 minutes

Εργαλεία

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Σπάτουλα
  • Φόρμα Κέικ

Συστατικά

  • 450 γρ Αλεύρι Κούλα
  • 250 γρ Βούτυρο μαλακό
  • 250 γρ Ζάχαρη
  • 220 γρ Φρέσκο Γάλα
  • 50 γρ Κορν Φλάουρ
  • 4 Αυγά
  • 3 κ.σ. Χυμό Πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. Χυμό Λεμονιού
  • κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
  • 1 κ.γ. Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
  • 1 πρέζα Αλάτι Μεσολογγίου
  • Ξύσμα Πορτοκαλιού
  • Ξύσμα Λεμονιού

Για το κακάο

Οδηγίες

  • Βάζουμε όλα τα υλικά του Κέικ στον κάδο του μίξερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για Κέικ ή ένα ταψί, ότι έχουμε στο σπίτι.
  • Αφού περάσουν 20 με 30 λεπτά, χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά για ένα δύο λεπτά.
  • Δεν χτυπάμε πολύ ώρα τα υλικά μας, γιατί το κέικ μας θα γίνει σφιχτό σαν ψωμί.
  • Απλά να δούμε ότι έχει πάρει όλο το αλεύρι και το μείγμα μας είναι απαλό και αφράτο.
  • Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ το κακάο με το γάλα και προσθέτουμε λίγο μείγμα κέικ.
  • Βάζουμε στη φόρμα το μείγμα τις βανίλιας και εναλλάξ κουταλιές το μείγμα με το κακάο.
  • Παίρνουμε ένα πιρούνι και κάνουμε κυκλικές γραμμές,  όπως βλέπουμε στην φωτογραφία.
    Κέικ elpidas little corner
  • Έτσι το Κέικ θα γίνει δίχρωμο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ανάλογα τον φούρνο σας πάντα, εγώ στον δικό μου το έψησα 50 λεπτά περίπου.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
  • Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή σοκολατένιο γλάσο.

Έξυπνα Μυστικά

Κέικ elpidas little corner
Τα υλικά μας πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορεί να γίνει κέικ βανίλιας χωρίς το κακάο ή να γίνει μόνο με κακάο.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, έτσι όμως θα παραλείψετε το μπέικιν και το κορν φλάουρ.
Μπορείτε να κάνετε το μισό μείγμα με κακάο και να βάζετε κουταλιές εναλλάξ βανίλια-κακάο, απλά θα διπλασιάσετε το μείγμα με το κακάο.
Δοκιμάζετε πάντα με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε, να βγει καθαρή.
Δεν ανοίγουμε ποτέ την πόρτα του φούρνου, μόνο στο τέλος.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας, έτσι το κέικ θα βγει πιο αφράτο.
Βλέπετε ότι ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί, μυστικό της Έλσας, κολλητής μου.
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Θερμίδες: 428.34kcal
Πιάτο: Κέικ
Κουζίνα: Διεθνής
Keyword: Γλυκά για Γιορτή
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 428.34kcal | Υδατάνθρακες: 56.74g | Πρωτεΐνη: 7.69g | Λιπαρά: 20.03g | Κορεσμένα Λιπαρά: 11.93g | Φυτικές Ίνες: 2.47g | Σάκχαρα: 22.72g

Προσωπική σημείωση

θα μείνει ούτε ψίχουλο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο γιατί είναι πεντανόστιμο. Θα μπορούσα να θυμηθώ διάφορες ιστορίες με τα δικά μου κέικ, είναι πάρα πολλές. Καλύτερα όμως να πάμε στην κουζίνα, να πιούμε καφέ και να φτιάξουμε το Κέικ μου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close