Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το μόρφατ να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο και συνεχίζουμε το γλυκό μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα μόλις βράσει.
Ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Ρίχνουμε την βανίλια και τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε κουμπωτή φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά απλώνουμε από πάνω την κρέμα.
Φυλάμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και έτσι κόβετε καλύτερα η τούρτα.
Μόλις κρυώσει η τούρτα, γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Αν θέλουμε μπορούμε απλά να κάνουμε λωρίδες με το πίλερ και να τις βάλουμε από πάνω.
Notes
Γίνεται και με εβαπορέ, αλλά για πιο υγιεινό προτιμώ το φρέσκο γάλα.Αντί για κουβερτούρα, μπορείτε να πασπαλίσετε επάνω κανέλα.Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε την κρέμα με γάλα με χαμηλά λιπαρά.Να βάλετε αμύγδαλα ή καρύδια ψιλοκομμένα από πάνω ή τριμμένα μπισκότα.Αν έχετε φαντασία, παίξτε και προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά.Καλή Επίτυχία elpidas little corner !!Κατερίνα-Ελίνα-Έρη, το γλυκό που πάντα θα θυμίζει εσάς !!