Χτυπάμε 5 λεπτά τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20 εκ.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για την κρέμα
Διαλύουμε σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Χωρίζουμε στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζουμε με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το σιρόπι
Βράζουμε 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στα 3.
Για τη Σουηδική βουτυρόκρεμα
Σε μπεν-μαρί βάζουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε 5 λεπτά, περίπου, με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη, βάζουμε μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Για το στήσιμο της τούρτας
Σιροπιάζουμε το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζουμε μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα.
Είναι καλύτερα να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσουμε.
Απλά αλείφουμε όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζουμε με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Notes
Θα δείτε ότι όσο μένει γίνεται πιο νόστιμη!Δοκιμάστε την και η γεύση της σίγουρα κάτι θα σας θυμίσει!!