Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά 18 εκ. (Αν δεν έχετε 2 ταψιά λαδώνετε ή βάζετε λαδόκολλα σε 1 και κόβετε το κέικ στη μέση)
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα απλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Δεν θέλει πολύ ανακάτεμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψιά και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μέχρι να ψηθούν χτυπάμε την κρέμα με τη βανίλια και την άχνη, να γίνει σαντιγί.
Τη φυλάμε στο ψυγείο, μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το παντεσπάνι, πριν το γαρνίρουμε.
Βάζουμε παντεσπάνι την μισή σαντιγί, πάλι παντεσπάνι και σαντιγί. Επάνω έβαλα τριμμένα καρύδια, αφού τα έψησα 1-2 λεπτά.
Notes
Αντί για κρέμα γάλακτος, μπορείτε να βάλετε και τη φυτική.Μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε από πάνω αντί για καρύδια.Αντί για βανίλια, να βάλετε ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού.Να βάλετε ενδιάμεσα και επάνω τριμμένη λευκή κουβερτούρα.Αν θέλετε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, απλά παίξτε με τη φαντασία σας !Καλή επιτυχία elpidas little corner