Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε τα ασπράδια, με ένα πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά.
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνουμε 3 ταψιά 20 εκ. Αν θέλετε βάζετε και λαδόκολλα, βγαίνει πιο εύκολα το κέικ από το ταψί.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου. Πάντα δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα, ανάλογα πως ψήνει ο φούρνος σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Μέχρι να ψηθούν τα κέικ μας, κάνουμε το φρόστιγκ τυριού.
Για το φρόστινγκ τυριού
Χτυπάμε το βούτυρο με την κρέμα τυριού, να γίνει λείο και αφράτο.
Προσθέτουμε την βανίλια και την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αφού ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ, βάζουμε ενδιάμεσα και επάνω φρόστιγκ. Εγώ απλά το άπλωσα με μια σπάτουλα και ένα κουτάλι, πολύ απλά.
Χρωμάτισα λίγη ζάχαρη με μοβ χρώμα ζαχαροπλαστικής και λίγα μπλούμπερι.
Έτσι απλά και εύκολα, έφτιαξα την δική μου τούρτα εσείς στολίστε όπως θέλετε.