Βάζουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα, το βούτυρο, την άχνη, τους κρόκους και το αλάτι.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αδειάζουμε το μείγμα της κουβερτούρας στο μπολ του μίξερ.
Αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και εναλλάξ, την μαρέγκα με το αλεύρι.
Χτυπάμε 1-2 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε 2 ταψάκια ή σε 1 και το κόβουμε στα 2.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς 35-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας. Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα, το νερό και το ρούμι για 2-3 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα κέικ αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο. Αν ψήσετε σε μια φόρμα το κέικ το χωρίζεται στην μέση.
Στο ένα μέρος από το κέικ απλώνουμε τη μισή μαρμελάδα και σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι κέικ.
Και καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη μαρμελάδα.
Τέλος λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την άχνη και ανακατεύουμε.
Γλασάρουμε το κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Το στολίζουμε όπως μας αρέσει ή το αφήνουμε απλά με το γλάσο.
Notes
Αυτή είναι η δικιά μου παλιά Ζάχερ-Ελπίδας-Τόρτε δοκιμάστε την. Ευχαριστώ πολύ όσους με θυμήθηκαν στην γιορτή μου. Πήρα πολλές και ξεχωριστές ευχές εύχομαι υγεία σε όλους μας. Σας κερνάω ένα κομμάτι Ζάχερ Ελπίδας Τόρτε και του χρόνου.