Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Φωτογραφίες Οδηγιών
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Τούρτα Σοκολάτα με Μασκαρπόνε
Πάμε να φτιάξουμε σοκολατένια τούρτα με μασκαρπόνε φροστινγκ !
5
από
4
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Σοκολάτα, Τούρτα
Cuisine:
Διεθνής
Keyword:
Γενέθλια, Γλυκά για Γιορτή
Επίπεδο Δυσκολίας:
Εύκολη
Prep Time:
50
minutes
minutes
Cook Time:
1
ώρα
ώρα
Total Time:
1
ώρα
ώρα
50
minutes
minutes
Μερίδες:
24
Calories:
303.26
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Μίξερ
Μπολ
Σπάτουλα
Στραγγιστήρι
Σύρμα
3 Ταψιά 20 εκ.
Ingredients
Για το παντεσπάνι
220
γρ
Ξινόγαλα
220
γρ
Γαλλικό Καφέ
210
γρ
Αλεύρι Κούλα
200
γρ
Ζάχαρη
100
ml
Ελαιόλαδο
75
γρ
Κακάο
2
Αυγά
1
κ.γ.
Σόδα Φαγητού
1
κ.γ.
Μπέϊκιν Πάουντερ
1
κ.γ.
Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
½
κ.γ.
Αλάτι Μεσολογγίου
1
πρέζα
Κανέλα
Για το φροστινγκ
400
γρ
Τυρί Μασκαρπόνε
250
γρ
Άχνη Ζάχαρη
200
γρ
Κρέμα Γάλακτος
1
κ.γ.
Υγρή Βανίλια ή όποια άλλη θέλετε
Για τη γκαναζ
100
γρ
Κουβερτούρα
80
γρ
Φρέσκο Γάλα
30
γρ
Βούτυρο
Ρούμι
Instructions
Για το παντεσπάνι
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και βάζουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά 20 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά, το ελαιόλαδο, το ξυνόγαλα και τη βανίλια με ένα σύρμα.
Τα προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα τον καφέ και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 3 ταψιά (ή σε ένα και το κόβουμε στα 3).
Ψήνουμε το παντεσπάνι για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Για το φροστνγκ
Χτυπάμε το μασκαρπόνε με την άχνη να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια και την κρέμα, συνεχίζουμε 1-2 λεπτά. Δεν χτυπάμε πολύ ώρα το φρόστιγκ, απλά να γίνει μια λεία κρέμα.
Για τη γκαναζ
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
Μόλις λιώσει το βούτυρο και ενωθούν τα υλικά είναι έτοιμο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσουν όλα μπορούμε να στήσουμε την τούρτα.
Για το στήσιμο της τούρτας
Ανάμεσα από κάθε παντεσπάνι βάζουμε φρόστιγκ και λίγο γλάσο.
Κάνουμε το ίδιο με κάθε παντεσπάνι, μέχρι να τελειώσουν όλα.
Πάνω τελειώνουμε με φρόστικγ και γλάσο, στολίζετε όπως θέλετε.
Μπορούμε να προσθέσουμε και βύσσινο ή τριμμένη σοκολάτα.
Παίξτε και στολίστε την δικιά σας τούρτα όπως σας αρέσει. Μπορείτε να φτιάξετε τα παντεσπάνια από το προηγούμενο βράδυ.
Notes
Καλή επιτυχία elpidas little corner !!
Nutrition
Θερμίδες:
303.26
kcal
|
Υδατάνθρακες:
30.45
g
|
Πρωτεΐνη:
4.06
g
|
Λιπαρά:
18.82
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
9.44
g
|
Φυτικές Ίνες:
1.75
g
|
Σάκχαρα:
20.27
g