Επιστροφή
Εκτύπωση
Φωτογραφία Συνταγής
Φωτογραφίες Οδηγιών
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Σοκολατοπιτάκια της Αργυρούλας μου
Σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους, αφού έχουν σοκολάτα !
5
από
6
ψήφους
Εκτύπωση
Pin
Course:
Γλυκές Πίτες, Σοκολάτα
Cuisine:
Ελληνική
Keyword:
Γενέθλια, Γλυκά για Γιορτή, Καθημερινές, Παιδικές Προτάσεις
Επίπεδο Δυσκολίας:
Πολύ Εύκολη
Prep Time:
20
minutes
minutes
Cook Time:
30
minutes
minutes
Total Time:
50
minutes
minutes
Μερίδες:
50
τεμάχια
Calories:
150.83
kcal
Author:
Βρείτε με στο Instagram !
Equipment
Λαμαρίνα
Μπολ
Σπάτουλα
Ingredients
Για τη ζύμη
1000
γρ
Αλεύρι Κούλα
20
γρ
Ξηρή Μαγιά
2
κούπες
Φρέσκο Γάλα
χλιαρό
1
κούπα
Καλαμποκέλαιο
2
Αυγά
2
κ.γ.
Αλάτι Μεσολογγίου
Για τη γέμιση
Κουβερτούρα Γάλακτος παγωμένη
ή πραλίνα
Για επάλειψη
3
κ.σ.
Γάλα Εβαπορέ
Instructions
Σε χλιαρό γάλα προσθέτουμε την μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε την μαγιά και λίγο - λίγο το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από το μπολ και σκεπάζουμε να φουσκώσει.
Αφού διπλασιαστεί η ζύμη, ανάβουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε την πραλίνα ή την κουβερτούρα, στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει. Αυτό θα σας βοηθήσει, να μείνει μέσα στο πιτάκι η σοκολάτα και να μη χυθεί.
Παίρνουμε ζύμη ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε και την ανοίγουμε στο χέρι μας γεμίζουμε 1 κ.γ σοκολάτα και κλείνουμε.
Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και βάζουμε τα σοκολατοπιτάκια σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με γάλα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.
Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Αν θέλετε μετά το ψήσιμο, τα αλείφετε με λιωμένη πραλίνα ή κουβερτούρα.
Notes
Καλή σοκολατένια όρεξη elpidas little corner !!
Αργυρούλα μου σε ευχαριστώ πολύ, για τις συνταγές και τα σχόλια σου !!
Nutrition
Θερμίδες:
150.83
kcal
|
Υδατάνθρακες:
18.28
g
|
Πρωτεΐνη:
2.99
g
|
Λιπαρά:
7.23
g
|
Κορεσμένα Λιπαρά:
1.84
g
|
Φυτικές Ίνες:
1.19
g
|
Σάκχαρα:
1.84
g