Βάζουμε το τηγάνι να κάψει καλά με το λάδι, το βούτυρο, τις φέτες μανιτάρια και τις πιπεριές καρέ.
Μπορούμε να βάλουμε και ψητές πιπεριές Φλωρίνης αν δεν έχουμε φρέσκες.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά περίπου να φύγουν τα υγρά και σβήνουμε με τσίπουρο.
Μόλις εξατμιστεί το τσίπουρο προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τον τραχανά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και τέλος την μυζήθρα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως η γέμιση και τελειώνουμε την πίτα.
Μπορούμε να φτιάξουμε την γέμιση από την προηγούμενη μέρα.
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ξύδι και το λάδι.
Κάνουμε μια λακκούβα ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε, με ένα ξύλινο κουτάλι μόλις γίνει μπάλα ζυμώνουμε με τα χέρια.
Ζυμώνουμε καλά έχουμε μια μαλακή ζύμη και σκεπάζουμε να ξεκουραστεί.
Μόλις περάσουν 10 λεπτά χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο φυλάμε τα μπαλάκια στην κατάψυξη.
Κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια τα βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τα σκεπάζουμε.
Αφήνουμε 10 λεπτά τα μπαλάκια και αφού κρυώσει τελείως η γέμιση συνεχίζουμε. Λαδώνουμε το ταψί και ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί.
Για τελείωμα
Βάζουμε γέμιση σκόρπια λίγο και παντού και ανοίγουμε άλλο ένα φύλλο.
Το 2° φύλλο το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και πάλι γέμιση.
Το ίδιο κάνουμε με το 3°-4°-5° φύλλο τα βάζουμε όλα σουρωτά μέσα στο ταψί. Ενδιάμεσα γέμιση και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο.
Γυρίζουμε αυτό που προεξέχει, αλλά λαδώνουμε εκεί που θα γυρίσει.
Ανοίγουμε το τελευταίο φύλλο ακριβώς όσο το ταψί και σκεπάζουμε την πίτα.
Μπαίνει σαν καπάκι και κλείνει τέλεια ρίχνουμε από πάνω το καλαμποκέλαιο. Βρέχουμε με νερό απλά τινάζοντας με τα χέρια όχι περισσότερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα και ψήνουμε 30 λεπτά περίπου. Ανάλογα πάντα τον φούρνο και πως ψήνει, να ξεροψηθεί η Πίτα και να ξεκολλήσει γύρω - γύρω.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Η Πίτα θέλει καλό ζύμωμα και πολύ αγάπη.Καλή Όρεξη elpidas little corner !!