Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε το μόρφατ να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο και συνεχίζουμε το γλυκό μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το κόρν φλάουρ στο νερό και το προσθέτουμε στο γάλα μόλις βράσει.
Ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις πήξει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη βανίλια και τα μπισκότα, ανακατεύουμε και αδειάζουμε σε κουμπωτή φόρμα.
Αφήνουμε να κρυώσει απλώνουμε από πάνω την κρέμα και σπασμένα μπισκότα.
Φυλάμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και έτσι κόβετε καλύτερα η τούρτα.
Notes
Αν αγαπάτε την σοκολάτα, δε θα βάλετε βανίλια και θα την κάνετε σοκολατένια, στην κατσαρόλα με το γάλα και το βούτυρο, θα προσθέσετε μια κουβερτούρα.Στην σοκολατένια επάνω μπορείτε να τρίψετε σοκολάτα ή κακάο και κανέλα.Μπορείτε να βάλετε επάνω ψημένα φιλέ αμυγδάλου, ότι σας αρέσει.Το γάλα μπορεί να είναι και λάιτ, η κρέμα και έτσι γίνεται τέλεια.Καλή επιτυχία elpidas little corner !!