Τρίβουμε το βούτυρο στον τρίφτη και το βάζουμε 10 λεπτά στην κατάψυξη.
Όσο παγώνει το βούτυρο βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη. Μόλις παγώσει το βούτυρο το προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Μετά προσθέτουμε κουταλιά - κουταλιά το νερό μέχρι να γίνει ζύμη.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και κάνουμε μια μπάλα.
Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε 45 λεπτά στο ψυγείο. Μπορούμε να την φτιάξουμε και από την προηγούμενη μέρα.
Για τη γέμιση
Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε κρεμμύδια, σκόρδο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε για 15 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πήξει.
Ανάβουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ετοιμάζουμε την τάρτα.
Ανοίγουμε τη ζύμη στρόγγυλη πάνω σε μια λαδόκολλα. Την άκρη γύρω - γύρω την αφήνουμε κενή για να κλείσει καλά.
Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί κάτω, από πάνω τη γέμιση και πάλι τριμμένο τυρί.
Κλείνουμε γύρω - γύρω το κενό και αλείφουμε με αυγό χτυπημένο.
Ψήνουμε για 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο να πάρει χρώμα.
Notes
Μπορείτε να βάλετε γκούντα ή καπνιστό τυρί.Αντί για κρεμμύδια να βάλετε μανιτάρια και μπέικον.Αν θέλετε βάζετε κρέμα γάλακτος αντί για εβαπορέ.Εγώ την έφτιαξα και με μανιτάρια και ήταν τέλεια.Καλή Όρεξη elpidas little corner !!