Πλένουμε πολύ καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα στύβουμε με τα χέρια μας.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη ζύμη
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου.
Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με τα χέρια, να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη, για μισή ώρα και λαδώνουμε το ταψί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 17 κομμάτια, και τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, όπως στην φωτογραφία.
Ανάμεσα στα πιτάκια αλείφουμε λάδι, τα πρώτα 3 θα γίνουν ένα και θα μπουν κάτω.
Στα άλλα θα βάζουμε 2, ενδιάμεσα πάλι θα λαδώσουμε με λάδι τα πιτάκια.
Έτσι έχουμε συνολικά 8 φύλλα, όλα διπλά εκτός από ένα που κάναμε τριπλό.
Ανοίγουμε πρώτα το τριπλό στο μέγεθος του ταψιού και λίγο μεγαλύτερο.
Μπαίνει το τριπλό κάτω στο ταψί και το λαδώνουμε, ανοίγουμε ένα διπλό πιτάκι το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και λαδώνουμε.
Συνεχίζουμε το ίδιο ανοίγουμε ένα διπλό πιτάκι και μπαίνει πάλι σουρωτό μέσα στο ταψί και λαδώνουμε. Βάζουμε από πάνω γέμιση και ανοίγουμε πάλι ένα διπλό πιτάκι φύλλο πάλι γέμιση.
Τελειώνουμε με το τελευταίο 6° διπλό πιτάκι, ανοίγουμε και μπαίνει σουρωτό μέσα, λαδώνουμε τον κόθρο, γυρνάμε και λαδώνουμε την πίτα από πάνω.
Χαράζουμε την πίτα όπως μας αρέσει, όχι μέχρι κάτω, να μην βγει η γέμιση.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση για 45 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος.
Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, έτσι παραμένει τραγανή.
Notes
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη, με γέμιση κιμά.Αν θέλετε ετοιμάστε τα χόρτα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη, έτσι όταν θέλετε να κάνετε πίτα τα χόρτα σας είναι έτοιμα.Όσο πιο λεπτά κάνετε τα φύλλα σας, πιο τραγανή θα γίνει η πίτα.Το αλεύρι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για να πετύχει η πίτα.Η γέμιση σας πρέπει να είναι κρύα και στεγνή, να μην έχει υγρά.Μπορείτε να βάλετε όποια χόρτα σας αρέσουν ή μόνο σπανάκι.Το κάθε αλεύρι διαφέρει, γιαυτό και το νερό είναι περίπου.Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!