Ζύμη Πίτας με Ελαιόλαδο

10.4K

Δοκίμασα το πρωί μια συνταγή και ξέρετε όταν μου αρέσει κάτι θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Μη λέμε συνέχεια τα ίδια μεγάλη τρέλα οι ζύμες, οι πίτες και ότι έχει σχέση με ζύμες. Η πίτα που έφτιαξα σήμερα, είναι φτιαγμένη μόνο με ελαιόλαδο και έγινε τέλεια. Μου αρέσει να φτιάχνω και να δοκιμάζω διάφορες τεχνικές και συνταγές για ζύμες.

Με ενθουσίασε πολύ η ευκολία της πίτας και το πόσο ελαφριά και τραγανή έγινε. Λοιπόν πάμε στην κουζίνα μου για να κάνουμε Ζύμη Πίτας με Ελαιόλαδο.

5 από 7 ψήφους

Ζύμη Πίτας με Ελαιόλαδο

Διαλέξτε την αγαπημένη σας γέμιση και ξεκινάμε !
Μερίδες 16
Προετοιμασία 1 ώρα
Ψήσιμο 50 minutes
Συνολικός χρόνος 1 ώρα 50 minutes

Εργαλεία

  • Μίξερ
  • Μπολ
  • Πινέλο Σιλικόνης
  • Πλάστης ξύλινος
  • Πλαστήρι
  • Σπάτουλα
  • Ταψί 38 εκ.

Συστατικά

Για τη γέμιση

  • 500 γρ Σπανάκι
  • 200 γρ Φέτα
  • 150 γρ Γιαούρτι
  • 3 Πράσα το λευκό μέρος
  • 2 Φρέσκα Κρεμμυδάκια
  • 2 Αυγά
  • 1 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
  • Άνηθος
  • Μάραθος
  • Καυκαλήθρες

Για το φύλλο

  • 170 γρ Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε πολύ καλά και χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα στύβουμε με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και ζυμώνουμε 5 λεπτά περίπου.
  • Αν δεν έχουμε μίξερ ζυμώνουμε με τα χέρια, να έχουμε μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει.
  • Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη, για μισή ώρα και λαδώνουμε το ταψί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 17 κομμάτια, και τα κάνουμε στρόγγυλα μπαλάκια.
  • Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι στο μέγεθος ενός μικρού πιάτου, όπως στην φωτογραφία.
    Ζύμη Πίτας με Ελαιόλαδο
  • Ανάμεσα στα πιτάκια αλείφουμε λάδι, τα πρώτα 3 θα γίνουν ένα και θα μπουν κάτω.
  • Στα άλλα θα βάζουμε 2, ενδιάμεσα πάλι θα λαδώσουμε με λάδι τα πιτάκια.
  • Έτσι έχουμε συνολικά 8 φύλλα, όλα διπλά εκτός από ένα που κάναμε τριπλό.
  • Ανοίγουμε πρώτα το τριπλό στο μέγεθος του ταψιού και λίγο μεγαλύτερο.
  • Μπαίνει το τριπλό κάτω στο ταψί και το λαδώνουμε, ανοίγουμε ένα διπλό πιτάκι το βάζουμε σουρωτά μέσα στο ταψί και λαδώνουμε.
  • Συνεχίζουμε το ίδιο ανοίγουμε ένα διπλό πιτάκι και μπαίνει πάλι σουρωτό μέσα στο ταψί και λαδώνουμε. Βάζουμε από πάνω γέμιση και ανοίγουμε πάλι ένα διπλό πιτάκι φύλλο πάλι γέμιση.
  • Τελειώνουμε με το τελευταίο 6° διπλό πιτάκι, ανοίγουμε και μπαίνει σουρωτό μέσα, λαδώνουμε τον κόθρο, γυρνάμε και λαδώνουμε την πίτα από πάνω.
  • Χαράζουμε την πίτα όπως μας αρέσει, όχι μέχρι κάτω, να μην βγει η γέμιση.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα και κάτω αντίσταση για 45 λεπτά περίπου.
    Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος.
  • Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, έτσι παραμένει τραγανή.

Έξυπνα Μυστικά

εικόνα Viber 2024 03 06 21 28 26 801
Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη, με γέμιση κιμά.
Αν θέλετε ετοιμάστε τα χόρτα και φυλάξτε τα στην κατάψυξη, έτσι όταν θέλετε να κάνετε πίτα τα χόρτα σας είναι έτοιμα.
Όσο πιο λεπτά κάνετε τα φύλλα σας, πιο τραγανή θα γίνει η πίτα.
Το αλεύρι παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο για να πετύχει η πίτα.
Η γέμιση σας πρέπει να είναι κρύα και στεγνή, να μην έχει υγρά.
Μπορείτε να βάλετε όποια χόρτα σας αρέσουν ή μόνο σπανάκι.
Το κάθε αλεύρι διαφέρει, γιαυτό και το νερό είναι περίπου.
Καλή Επιτυχία και περιμένω τα σχόλιά σας !!
Θερμίδες: 311.51kcal
Πιάτο: Αλμυρές Πίτες, Ζύμες
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Καθημερινές
Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολη

Διατροφική Αξία

Θερμίδες: 311.51kcal | Υδατάνθρακες: 33.66g | Πρωτεΐνη: 7.96g | Λιπαρά: 16.32g | Κορεσμένα Λιπαρά: 4.01g | Φυτικές Ίνες: 2.31g | Σάκχαρα: 1.9g

Προσωπική σημείωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Close
Elpidas Little Corner© Copyright 2020. All rights reserved.
Close