Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη καρύδας και την σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα Κεϋλάνης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι, μόλις ενωθούν τα υλικά η ζύμη είναι έτοιμη.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα όπως μας αρέσουν και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, μόλις πάρει βράση, βράζουμε 5 λεπτά.
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε και τα βγάζουμε γιατί μαλακώνουν αμέσως.
Ρίχνουμε τριμμένο καρύδι ενδιάμεσα και επάνω στα μελομακάρονα.
Notes
Αν θέλετε πολύ σιροπιασμένα τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζετε μόλις βγουν από τον φούρνο με κρύο σιρόπι. Αν η ζύμη σας γίνει σκληρή τα μελομακάρονα θα γίνουν αλευρένια και σκληρά, έτσι δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά και μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι.Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!