Πολλές φορές λέω αν είναι να φας ένα γλυκό, να το φας όπως είναι και να το ευχαριστηθείς. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που κάποιος δεν κάνει να φάει ζάχαρη ή δεν θέλει.
Έτσι σκέφτηκα να δοκιμάσω τα Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας και μέλι και να μοιραστώ μαζί σας την συνταγή μου !
Μελομακάρονα με ζάχαρη καρύδας και μέλι
Νέα έκδοση μιας κλασσικής εορταστικής συνταγής !
Εργαλεία
- Κούπα 250 ml
- Κατσαρόλα
- Λαμαρίνα
- Μπολ
- Σπάτουλα
- Τρυπητή Κουτάλα
Συστατικά
- 800 γρ Αλεύρι Κούλα για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα Ελαιόλαδο
- 1 κούπα Καλαμποκέλαιο
- 1 κούπα Χυμό Πορτοκάλι
- ½ κούπα Ζάχαρη Καρύδας
- 2 Πορτοκάλια το ξύσμα
- 2 κ.γ. Μπέϊκιν Πάουντερ
- 2 κ.γ. Κανέλα Κεϋλάνης
- 1 κ.γ. Σόδα Φαγητού
Για το σιρόπι
- 2 κούπες Νερό
- 1½ κούπα Μέλι
- 1 κούπα Ζάχαρη Καρύδας
- 1 Ξύλο Κανέλας
- ½ Πορτοκάλι
Για επάνω
- 100 γρ Καρύδια
Οδηγίες
- Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το χυμό, το ξύσμα, τη ζάχαρη καρύδας και την σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα Κεϋλάνης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υγρά στο αλεύρι, μόλις ενωθούν τα υλικά η ζύμη είναι έτοιμη.
- Πλάθουμε τα μελομακάρονα όπως μας αρέσουν και τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στην λαμαρίνα στους 180 βαθμούς 20 λεπτά περίπου.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, μόλις πάρει βράση, βράζουμε 5 λεπτά.
- Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε και τα βγάζουμε γιατί μαλακώνουν αμέσως.
- Ρίχνουμε τριμμένο καρύδι ενδιάμεσα και επάνω στα μελομακάρονα.
Έξυπνα Μυστικά
Αν θέλετε πολύ σιροπιασμένα τα μελομακάρονα, τα σιροπιάζετε μόλις βγουν από τον φούρνο με κρύο σιρόπι.
Αν η ζύμη σας γίνει σκληρή τα μελομακάρονα θα γίνουν αλευρένια και σκληρά, έτσι δεν θα μπορούν να ρουφήξουν το σιρόπι.
Το σιρόπι το βράζουμε 3 λεπτά και μόλις κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε το μέλι.
Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλιά σας !!
Διατροφική Αξία
Θερμίδες: 165.47kcal | Υδατάνθρακες: 21.47g | Πρωτεΐνη: 1.69g | Λιπαρά: 8.56g | Κορεσμένα Λιπαρά: 0.92g | Φυτικές Ίνες: 0.58g | Σάκχαρα: 10g
Προσωπική σημείωση
Το ιδανικό γλυκό για τα Χριστούγεννα,το κάνω κάθε χρόνο για τα παιδια μου!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ! Χαίρομαι που σας άρεσε.