Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 40 λεπτά περίπου.
Για τη γέμιση
Κόβουμε και πλένουμε τα πράσα και τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουνε βραστό νερό τα ανακατεύουμε και στραγγίζουμε.
Αφού στραγγίσουν και κρυώσουν τα πράσα προσθέτουμε, τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Για τελείωμα
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με 2 κ.σ. λάδι για 10 λεπτά περίπου, αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα.
Λαδώνουμε το ταψί, ανοίγουμε ένα φύλλο να προεξέχει από το ταψί, λαδώνουμε και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο, λαδώνουμε και βάζουμε την μισή γέμιση.
Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα μέσα σουρωτά, λαδώνουμε πάντα κάθε φύλλο και βάζουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Ανοίγουμε το πέμπτο φύλλο λαδώνουμε και γυρνάμε το φύλλο που προεξέχει, τελειώνουμε με το τελευταίο φύλλο μπαίνει σουρωτό και σαν καπάκι, χαράζουμε, λαδώνουμε και ψεκάζουμε με ελάχιστο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς 50 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα τον φούρνο σας.Έναρξη Χρονομέτρου Ψησίματος
Notes
Η γέμιση πρέπει να είναι στεγνή και κρύα, μπορείτε να προσθέσετε ένα λουκάνικο.Μπορείτε να φτιάξετε δύο μικρά ταψιά, αν δυσκολεύεστε με το άνοιγμα των φύλλων.Αφήστε την πίτα αφού ψηθεί στην κουζίνα για δέκα λεπτά, με μισάνοιχτη πόρτα.Η πίτα όταν μείνει σε σχάρα να κρυώσει μένει πιο τραγανή.Καλή Επιτυχία !!